Til jord skal jeg blive, men jeg vil gerne vente lidt -Tak!

Blog news::: Nye boller på suppen

Jeg har taget en beslutning, som også kommer til at påvirke dig (håber du tilgiver mig)

Blog news

Det var egentlig min veninde Ditte, du ved hende den ene halvdel af Stilleben butikkerne, der sparkede det hele i gang. Jeg havde lige startet min egen forretning med havedesign, efter ca. 18 år i modebranchen og havde sagt farvel til 20 års erfaring, til hele mit netværk, og havde skudt mig selv helt tilbage til starthullerne, på udebane, tilbage til nul, da jeg besluttede at starte min egen forretning med havedesign. Og så var det at Ditte, efter en yogatime, foreslog at jeg skulle starte med at skrive om haven, fordi hun syntes der manglede en ordentlig blog om det.

På det tidspunkt var vi i gang med at totalrenovere vores hus, og anlægge haven. Jeg var på Barsel med Smukke E, som jeg sad og ammede ude i garagen, mens jeg agerede byggeleder og prøvede at styre en flok håndværkere mens min mand var på arbejde, min første fødte lige startet i skole, og hele matriklen flød i byggematerialer, affald og totalkaos, og vi lavede aftensmad over en primus i selvsamme garage.

Det var sådan det startede?

At dele haveglæden

 

Jeg har jo selv en have, men også børn, karriere, en mand, et travlt liv og firehundrede milliarder ting på listen hver dag jeg gerne vil. Og sådan ved jeg at der også er mange andre der har det.

Jeg har også læst sekshundrede og atten havebøger, der alle sammen får det til at lyde meget vanskeligt, og utroligt tidskrævende, for ikke at sige, som et fuldtidsarbejde, at skabe en smuk og dejlig have.

JEG VED DET IKKE ER RIGTIGT?.

Og det var (udover Ditte) en af grundende til at jeg gik i gang med at blogge. Fordi jeg ville inspirere folk til at komme i gang, fordi jeg ville forenkle alt det havenisse-snak om at det er så vanskeligt, fordi jeg gerne vil sætte have-barren lavere, og haveglæden meget højere. Fordi jeg vil gøre det af med alt det vi-må-ikke-have-mos-i-plænen- pladder, taget livet af ligusterfacismen og skyde alle de åndssvage haveregler ned, om at man skal dit og dat, for at være et godt havemenneske, og dem om at man for alt i verden ikke må det ene og det andet. Fordi jeg vil skrue op for haveglæden, og opfordre alle til at kaste sig ud i havemenageriet, dyrke løs, nyde det og  ?just do it?.

Det allerførste indlæg kom på bloggen i februar 2011 hvis jeg husker rigtigt.

For mig var bloggen en slags visit kort, et talerør ud i verden, om end jeg ikke helt vidste hvem, og hvor mange der lyttede, læste og kiggede med ude i cyberspace. Jeg har egentlig aldrig gjort noget særligt for at nogen skulle læse bloggen, for at reklamere for den eller dele den nogen steder. Jeg blogger mest fordi jeg elsker at skabe indholdet, være kreativ, og med tiden er jeg også begyndt at meget glad for at skrive, jeg har altid elsket ord, og jeg synes det er virkeligt dejligt at kunne inspirere folk.

Nye boller på suppen

 

Som tiden er gået er der kommet gang i forretningen, og jeg har masser af andre spændende opgaver. Men jeg brænder stadig for bloggen, for at kunne inspirere, at være kreativ, og dele min begejstring for ude rummet, havens velsignelser, og alt det dejlige grønne, og for at dele lidt af alt det spændende jeg arbejder med. Men det kan være svært at prioritere tiden til bloggen når der står opgaver og banker på, der kan faktureres for penge der kan betale huslejen og sjov og spas. Så derfor har jeg besluttet at prøve at tjene lidt penge på bloggen, sådan at jeg kan få flere muligheder for at skabe endnu mere godt indhold til dig derude, og så bloggen kan blive synlig for flere.

Derfor vil du, min søde læser i fremtiden, støde på reklamer, på sponsorerede artikler og samarbejder her på bloggen.

Ja jeg ved det er en beslutning der også påvirker dig

 

Jeg håber du tilgiver mig (og bliver ved at følge med her på bloggen). Selvfølgelig vil et reklamefrit univers være dejligere (og smukkere) men jeg håber at du har forståelse for hvor meget tid og hjerteblod der ligger i at skabe alt det indhold her, og har forståelse for min beslutning. Til gengæld lover jeg at udvælge nøje hvem jeg ind går samarbejder med, så det har en relevans for både dig og for blog universet her. Så for at kunne lave det helt rigtige indhold, kunne jeg godt tænke mig at spørge hvilke emner du kunne tænke dig at se flere af her på bloggen.

Vind en signeret bog

 

Jeg ville ønske at jeg kunne finde ud af at lave en fancy formular hvor du kan krydse af i små bokse, men det kan jeg ikke finde ud af, sorry!

Så det du skal gøre er at lægge en kommentar, hvor du nævner de emner du gerne vil se flere af her på bloggen, og byd endelig ind hvis du har andre i tankerne.

Kunne du f. eks. tænke dig at se mere på bloggen af:

 • Videoer
 • Personlige tanker om livet
 • Havetips
 • Havedesign, f. eks. Rum i haven
 • Dyrkning af grøntsager
 • Høns i haven
 • Blomster
 • Buketter
 • Kranse
 • Blomster arrangementer
 • Nye produkter, vaser, krukker, planter, havemøbler osv.
 • Haveshows, messer og udstillinger
 • DIY
 • Andre haver, private, parker og fra rejser
 • Sommerslottet
 • Rum i haven
 • Min have
 • Mad fra haven
 • Fyld gerne selv på med ideer ( ;

Som en lille bonus trækker jeg lod blandt alle jer der lægger en kommentar, og vinderen får tilsendt en signeret bog af min seneste ?sådan skaber du RUM i din have?.

Håber at vi stadig skal følges ad her på bloggen ( ;

Kram

Psssst!

Ved du at du kan følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også på pinterest eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

42 kommentarer

 • Gitte

  Kære Dorthe🌿
  Ved godt at denne post er “gammel”… Så hermed blot et 👍 til reklamer. Selvfølgelig skal der kunne hentes en indtægt på denne fantastiske blog🌸
  Jeg vil tilslutte mig koret: Dit indhold er aldrig uinteressant – jeg æder det hele med hud og hår😎 og kan skam også finde på, at søge på din gamle videoer fra BT om høns i haven og beskæring af frugttræer. Du er nemlig en dejlig ligetil formidler, som gør det “svære” lettere.
  Tak for din inspiration til alle os andre glade amatører🌿🌿🌿
  KH Gitte

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Nu er jeg ret ny her, så har ikke nået så langt tilbage i dine indlæg endnu…. men da jeg er helt ny ejer af en lillebitte have (omkring 50 kvm) vil jeg med sikkerhed sluge alt omkring små haver, krukker og hvordan man skaber en følelse af plads men samtidigt får plads til både blomster, frugt og grønt og måske enddaen kompost bøtte 🙂 Reklamer generer mig ikke – de er jo allesteder i dag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorthe

   Hej Line,
   Tak for din kommentar, og velkommen her, dejligt du læser med ( ;
   Der skal nok komme masser af ting omkring det lille uderum, så stay tuned.
   KJH Dorthe

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gunhild

  Hej Dorthe. Jeg har lige opdaget din fantastiske blog. Jeg er endnu ikke haveejer, men har mange drømme. Ved jeg kommer til at få en have inden for en overskuelig årrække og jeg glæder mig. Men ud over, at mine forældre har en kæmpe have ude midt i naturen, som kun fik slået græs og lidt kartofler og bær, har jeg ingen erfaring. Så indlæg om have for begyndere vil være kærkomment. Kh Gunhild

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorthe

   Hej Gunhild,
   Jamen velkommen til så ( ;
   Hvor dejligt med nye læsere, og så fint at du allerede går igang med at søge viden før du har fået en have. Måske min bog Bliv ven med din have, ville være noget for dig( ;

   KH Dorthe

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina Lykke Sommer-Gleerup

  Kære Dorthe. Jeg er fast læser af din blog, og hænger helt klart på, selvom der kommer reklamer og sponsorerede indlæg. Jeg holder især af at læse om rammesætning af haven og inddeling af havens rum. Derforuden bliver jeg inspireret af at læse om børn i haven, plantevenner, kranse og dekorationer samt bok-høns og andre dyr i haven. Endelig kunne jeg også tænke mig et tema om at trække ude-rummet ind og inde-rummet ud – gerne krydret med tips til lækre nyanskaffelser. Mange hilsner Karina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorthe

   Hej Karina,
   Tak for din kommentar, og tak fordi du følger med.
   Det var en masse gode input, de er noteret på listen.
   Vi “høres” ved her på bloggen.
   Kram Dorthe

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke Hyldgaard Hansen

  Jeg vil gerne se mest om rum i haven, snitblomster og skønne buketter,stauder, ny inspiration fra messer og lign., DIY. Men mest af alt nyder jeg de smukke billeder du tager af blomster, nips og haver.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorthe

   Hej Rikke,
   Tusind tak for dine søde ord, og jeg håber du bliver ved at nyde løs, for billeder kommer der masser af, og der skal helt sikkert også komme en del af buketter og blomster, såsnart sæsonen starter.
   Kram Dorthe.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lis Madsen

  Hej Dorthe.
  Jeg har fulgt dig på din blog og på IG lige siden jeg så dig første gang i nogle haveudsendelser i fjernsynet.
  Jeg kan lide alt hvad du skriver om og jeg kan lide dine billeder. Så jeg synes, at du kommer meget rundt indenfor alt, hvad der har med have at gøre. Tak for det.
  Jeg har lånt din bog Sådan skaber du rum i haven to gange på biblioteket og hvor ville det være skønt at eje den.
  Hilsen Lis

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorthe

   Kære Lis,
   Tak fordi du følger med, og for din søde kommentar.
   Lad os krydse fingre for at bogen bliver din
   KH Dorthe

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vibeke Lippold

  Du har en fin blog og en rigtig god tilgang til det med have 🙂
  Interessant at høre om dit liv før bloggen. Jeg vidste ikke at du havde en karriere indenfor modeverdenen inden. Det må da siges at være et stort spring. Men hvor er det dejligt at det kan lade sig gøre og at du har fået så godt gang i din forretning.
  Og det med reklamer forstår jeg godt. Der skal jo være penge til at betale for huslejen.
  Jeg kunne godt tænke mig at du skrev noget om at lave ændringer i en gammel have. Altså en have hvor man gerne vil bygge noget nyt på og hvad man skal tage hensyn til istedet for at man skal grave alt op og begynde forfra.
  Og lige præcis din bog om rum i haven er en ønskebog for mig 🙂
  Knus Vibeke

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorthe

   Kære Vibeke,

   Tak for din søde kommentar. For mig var det faktisk ikke så stort et spring fra stilleter til gummistøvler, som man umiddelbart skulle tro ( ;
   Men jeg tror på at det gælder om at lave noget der gør en glad, også selv om man måske kommer til at arbejde lidt mere og lidt hårdere, end før ( ;
   Det med ændringer i en gammel have er et godt emne, det er noget af det jeg arbejder med næsten hele tiden når jeg laver haveplaner for mine kunder. Jeg tror på at bevare hvis det giver mening, og ikke bar rydde helle balladen ( ;
   Det er noteret. Tak for input.
   KH Dorthe

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Renate Rosenmeier

  Kære Dorthe
  Jeg nyder at læse dine ærlige og inspirerende indslag

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina Rohde Wiberg

  Kære Dorthe. Jeg har tidligere arbejdet med marketing på Isabellas.dk. Her fungerer reklameplatformen rigtig godt og er fint integreret efter min mening. Hvis det er det, der skal til, så er det en lille pris at betale. Selvfølgelig skal det ikke være en livslang gavebod fra din side, men et medie bygget på økonomisk sund fornuft og fortsat masser af havepassion. Jeg glæder mig til, at kigge forbi og er interesseret i alt, der vedr. haven, forbi jeg lige nu må nøjes med en altan og dagdrømme. Men er tidligere haveejer og bliver det forhåbentlig også i fremtiden. Held og lykke med de nye spirende haveprojekter! Kh Christina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorthe

   Hej Christina,
   Tak for dine fine ord. Jeg lover at der også kommer tips til altaner og små uderum, mens du venter på en større have ( ;
   KH Dorthe

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marion

  Kære Dorthe
  Det er fint med mig, at du også kan leve af det

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte Ellinghaus

  Der er da reklamer overalt – så en fra eller til

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elna Slot

  Jeg holder af at læse din blog og finder de fleste indlæg spændende, når bare de har relation til havedyrkning. Jeg vil hellere have fotos end videoklip. Havetips, havedesign og andre haver vil nok være mine favoritemner. Jeg er meget optaget af at skabe rum og hyggepladser i haven, og vil gerne have inspiration hertil.
  Jeg foretrækker en blog uden reklamer, men jeg forstår bestemt godt dit argument for reklamer, og reklamer skal ikke afholde mig fra at følge din blog.

  Hilsen Elna

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorthe

   Hej Elna,
   Tak for din kommentar, den er noteret.
   Jeg giver dig helt ret, jeg ville også foretrække et sted helt uden reklamer, men så skulle jeg måske tage et gebyr for at læse med, og det ville ikke være ligeså sjovt tænker jeg ( ;
   Men tak fordi du kigger med, og bliver hængende reklamer til trods ( ;

   KH Dorthe

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte Christensen

  Hej Dorthe.
  Hej Dorthe.
  Jeg bliver også hængende. Elsker din tilgang til haven og arbejdet med den, dine input og alt det andet. Og ja, jeg hader reklamer i alle afskygninger, men mon ikke det går. Jeg vender bare mit dårligst seende øje til.
  Et mix af lidt af det hele vil passe mig fint. Dog vil jeg foretrække mest fra dit eget univers, og ikke så meget andres haver, parker og fra rejser, da det også fåes andre steder.
  God vind fremover på bloggen. Og som Susanne Løfgren skriver, så bare lad os slippe for alle byggemarkederne.
  Bedste hilsner Birgitte

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorthe

   Kære Birgitte,
   Tak fordi du så flittigt følger med. Dine input er noteret, og ja, så vend du bare det dårlige øje til reklamerne ( ;

   KH Dorthe

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Det lyder som nogle spændende ændringer for bloggen. Jeg vil gerne ønske mig flere videoer hvor du rent praktisk giver tips i haven til fx at sammensætte flotte krukker til årstiderne evt hvor indholdet kan plantes ud i haven efterfølgende, en havevandring i din have og også hvordan man bedst beskærer fx roser eller klatreplanter. Ud over videoer, så er det at skabe rum i haven og selve opdelingen af haven i rum noget, det er meget inspirerende at læse om og se fotos af samt tegninger selvfølgelig.
  Vh Katrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorthe

   Hej Katrine,
   Sikke en masse gode input, de er noteret. Tak fordi du læser med ( ;

   Kram Dorthe

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Benthe Mogensen

  Kære Dorthe. Jeg nyder hvert eneste opslag. Elsker især; personlige tanker og haverum. Jeg er så heldig, at du har designet mit eksemplar af Byhaven.

  Kh. Benthe

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorthe

   Kære Bente,
   Tak for din søde kommentar, den luner godt.
   Har jeg mon været på besøg i din have?

   KH Dorthe

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har selv valgt af og til at skrive betalte indlæg på min blog, og det er mit indtryk at langt de fleste af mine læsere forstår det, accepterer det og måske endda af og til sætter pris på det. For hvis man – som du også skriver – kun samarbejder med firmaer/personer der giver mening for bloggen, og som man oprigtigt kan anbefale, så er det for mig at se win-win. Både for blogger og for læser. Så jeg kan sagtens forstå at du vil kaste dig ud i lidt reklame 🙂

  Som du ved har jeg allerede din dejlige bog, så jeg skriver ikke for at være med i lodtrækningen. Bare for at bakke op 🙂

  Kh Nana

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorthe

   Hej Nana,
   Tak for opbakning, det er altid dejligt (;

   men hvis du vinder bogen, kan du jo forære den til en have-ven .
   KH Dorthe

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte H

  Jeg synes, det er dejligt, at du vil formidle, at det ikke er svært at have en have. I vores lille have har vi fx mange blomster og frugttræer, men jeg tror ikke, at vi bruger mere tid på havearbejde end dem, som har en stor græsplæne og en masse flis!

  Jeg elsker at læse om havetips, hvad vi skal huske at gøre i haven lige nu, DIY, blomster, buketter, indretning osv. Og så vil jeg gerne læse mere om jeres haveslot.

  Kh Gitte

  PS: Din blog og min datter blev født samtidig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorthe

   Kære Gitte,
   Tak for din fine kommentar, og sjovt med din datter og bloggen der fælges ad i alder ( ;

   Du har helt ret angående haven, det er desværre en stor (og meget almindelig) misforståelse at en stor græsplæne er meget nemmere at holde en en hyggelig have med træer, planter og bede.
   Når du skriver haveslot, er det så sommerslottet du mener mon ?

   KH Dorthe

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Kære Dorthe. Tak for din melding her. Og helt ærligt: jeg er vild med alt det du laver og hvis du skal bruge sponsorer til at komme ud med din have glæde så er det fint for mig, jeg læser med alligevel. Ofte er det inspirerende med reklamer. Der findes jo ting man ikke aner noget om før man ser det i en reklame. Du spørger om hvad jeg kunne tænke mig mere af på bloggen… og mit svar kommer her: bare giv den gas med glæde og begejstring. Dét er de energier der driver dig, og det er den del af det hele der er pragtfuldt. Uanset om du skriver om hvordan man laver sæbe af ukrudt, laver bokashi kompost, eller bliver plim i låget af lykke over at ens frø kommer op som magiske blomster. 🙂 kh A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorthe

   Kære A,
   Tak for dit fine svar, og dine søde ord, det er jeg super glad for.
   Glæde og begejstring kommer der ihvertfald masser af her på bloggen, det tør jeg godt love ( ;

   Kram Dorthe

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kære Dorthe. Jeg forstår dig godt, selvom man er engageret, skal man også tjene penge. OG du gør det på dét, du elsker. Du skal bare love os, at vi ikke støder på flere Silvan annoncer, men hellere nogle interessante sponsorer. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorthe

   Hahaha, tak for din kommentar Susanne.

   Jeg kan desværre ikke love at du helt slipper for Silvan reklamer, da google annoncerne er uden for min rækkevidde. Men det er noteret, og jeg skal se hvad jeg kan gøre.
   Kram Dorthe

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte Christensen Bang

  emneønske :
  haven set fra mine egne vinduer. altså hvordan plantes/arrangeres udsigten
  grøntsagsdyrkning i højbed og drivhus. pladsudnytning, forspiring, udplantning lidt efter lidt.
  Nye grøntsager, som er til at dyrke (i fgl. din filofesi) og til at forlænge sæsonen med.
  klatreplanter til forår, sommer, efterår.
  alt sammen efter din filofesi om ikke for meget nørderi, perfektion og lige rækker.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorthe

   Hej Birgitte,
   Tak for svar, mange gode ideer til blogindlæg ( ;
   Kram Dorthe

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene Jensen

  Hej Dorthe,

  Nyder dine indlæg. En blanding af det hele er så fint.
  Er vild med din tilgang til have design.
  Reklamerne tager vi med, kan godt forstå at du har valgt det.

  Glæder mig til kommende indlæg 🙂

  God weekend Lene

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne Holm

  Kære Dorthe. Det er en god ide med reklamerne, og vildt at du er blevet ved så længe med din lækre blog uden at tjene en krone. Jeg vil være mest interesseret i ideer, der vedrører haven, det man kan spise og lave ud af havens afgrøder. Om rum, grøntsager, høns, blomster. Ja, tips og tricks. Og lidt om møbler, krukker såmænd også. Alle dine tanker er velkomne.
  Knus fra “parken” på stolbergvej, som der er ved at blive til virkelighed efter dine tegninger ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorthe

   Hej Hanne,
   Tak for din kommentar, og husk at sende mig et par billeder af “parken”, jeg glæder mig til at se hvordan det hele skrider frem.
   Kram Dorthe

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Til jord skal jeg blive, men jeg vil gerne vente lidt -Tak!