Hello spring!

Give away::: HAVEDESIGN Vind mig i 1,5 time i din have

Give away Havedesign

Vind ”En have tegnet med ord”

Mig og dig 1,5 time i DIN have (også for dig med altan, baggård, terrasse)

Vind et havebesøg

Mig og dig i din have

I anledning af den ulidelige venten på foråret, fordi alle tilsyneladende er gået have-amok, og min mailbox er ved at sprænges af forårsglade havefolk, der vil have designet deres haver, synes jeg at det var sjovt at give DIG muligheden for at vinde et “Havedesign Light”, dvs. En have tegnet med ord, hvilket helt konkret betyder…

Mig i 1,5 time, i din have.

Havedesign Light også kaldet et ” idébesøg” er en have tegnet med ord.

Sådan foregår det:

 • Jeg kommer hjem til dig, og på 1,5 time gennemgår vi sammen din have og taler om dine udfordringer.
 • Jeg kommer med råd og ideer på stedet, og du vil også få mulighed for professionel sparring på dine egne ideer og stille spørgsmål om nøjagtigt det, du har brug for at vide.
 • Du fører selv ideerne ud i livet

Spørg mig om alt

Du kan spørge mig om alt, det kunne f. eks. være:

 • Har du et sted i haven, du bare ikke kan få til at fungere, eller et sted der mangler den rette beplantning?
 • Måske vil du gøre haven sjovere for ungerne, mere blomstrende, nemmere at holde, hyggeligere at være i, mere tjekket, mindre kulørt, mere spiselig.
 • Måske mangler du gode råd til beplantning, beskæring, indretning og proportioner, eller Måske mangler du professionel sparring på dine udfordringer og ideer?
 • Måske har du lyst til at starte en køkkenhave, et staudebed, eller du vil vide noget om kompost.
 • Eller måske mangler du bare et ordentligt indspark til hvordan du kommer videre med din dejlige have

Og bare rolig, hvis du ikke har en have, rådgiver jeg også dig med en altan, baggård, eller tagterrasse ( :

Sådan vinder du

Alt du skal gøre er, at lægge en kommentar her på bloggen, hvor du skriver lidt om din have:

 • Hvor ligger den?
 • Hvor stor er den,
 • Hvad er din største udfordring i haven, og
 • Hvad  vil du spørge mig om  hvis du vandt, og fik mig fuldstændig uforstyrret  i 1,5 time.

OG så skal du tilmelde dig min, nu-gør-jeg-livet-lettere-for-dig-service, nemlig at du får alle blogindlæg direkte i din mailboks, for på den måde kan du lynhurtigt tjekke om det var dig der vandt, og så går du heller ikke glip af et eneste indlæg

Tilmeld dig lige HER

Til sidst skal du selv sørge for at tjekke, om du er den heldige vinder, når det bliver offentliggjort d. 4 April 2019 (Og det gør du selvfølgelig helt automatisk når du har tilmeldt dig at følge bloggen i din mailbox) 😀

Du er selvfølgelig også velkommen til at følge med på INSTAGRAM, FACEBOOK, PINTEREST, eller tilmelde dig mit nyhedsbrev (udkommer meget sjældent, bare rolig) og få den gratis guide: Sådan får du mere tid, og mindre stress i en endnu flottere have

Huskede du at tilmelde dig lige HER ?

 

Kram

 

PS! Skulle du være den heldige vinder, kan præmien ikke byttes til kontanter eller andet. Idebesøget skal være afholdt inden udgangen af 2019, foregår på hverdage ml. 9-1700 og tidspunktet planlægges i samarbejde med mig.

 

93 kommentarer

 • Marianna Johansen

  Uhhh hvor kunne jeg godt tænke mig at vinde halvanden time med dig! Du er en stor inspirationskilde.

  Jeg bor i en lille landsby tæt ved Ribe, med en lille skov overfor og med kun 2 km til Vadehavet. Jorden er meget sandet og her er ofte en frisk vestenvind og derfor lidt en udfordring 😊

  Jeg har lige overtaget en ”jomfruelig” mark på ca. 1400 m2 ved siden af min bopæl af min nabo.

  Idéen jeg har puslet lidt med er, at der skal være nogle frugttræer, lidt grøntsager og evt. et drivhus og et stykke græs, hvor jeg kan træne min hund. Min plan er, at jeg vil kunne glæde min syge nabo ved at gøre marken flot at se på samt give ham mulighed for også at kunne plukke friske frugter mm.

  Hvis du kom på besøg ville jeg spørge dig til, hvordan man får en hyggelig have med ugeneret og dejlige kroge og som er forholdsvis nem at holde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina Jørgensen

  Se det ville være en gave at vinde. Min have er et næsten rent lærred på 1200 kvm i Slagelse by. Overtaget for ca. 10 år siden, i en tilstand hvor den havde kørt sit eget løb i 10 år. Vild og uregerlig på den ufede måde, ukrudtshelvede og trådræber overalt og snebærbuske der havde spredt sig i vildskab. Jeg har forsøgt at skabe rum i haven – men er en klovn til det. Jeg ved godt hvilke planter jeg vil have – men hvor skal de placeres? Help!! Det er mine udfordringer sammen med en grim omgang stress og flerårig sygemelding for nogle år tilbage – så derfor vil jeg gerne have de to ovenstående udfordringer kørt sammen med en sanse/dufte/terapihave. Ja, det er jo hele 3 ting – en kinder uberraschung om du vil i haveformat 😉 Jeg er allerede tilmeldt din blog og får nyhedsbrev 🙂 Hav en fantastisk havedag Dorte og alle jer andre der læser med!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane Vestergaard

  Kære Dorthe.

  Sikke en vidunderlig “give away” og sikke et frø af spænding, forventning og kriblen du sår i alle os med havekriller, forårs haveforventninger og ideer. Pyha, jeg vil selvfølgelig også gerne vinde og har tænkt på dine “skills” lige siden jeg så dig første gang i udsendelsesrækken af “Danmarks smukkeste have”, imponerende, -jeg er fan;-D

  Nå!!, videre..- min have ligger i et parcelhus område, i Gjellerup, i et bakket område udenfor Herning. Den ligger på en 900 kvm grund, omkranset af 2 hække, et rhododendron “bælte”, og en indkørsel. Jeg har prøvet igennem 18 år, at omforme den. Min helt klart største udfordring er at skabe sammenhæng i det hele. Indkørslen er lidt kedelig og når man går gennem havelågen starter mit runde frirum/mit paradis/mit “her lader jeg batterierne op” sted. Jeg har prøvet at lave et par runde rum, et par staudebede og meget mere, men der mangler sammenhæng. Der er en dam, en terrasse, en bålplads, et højbed område (under opbyggelse) mm. Jeg er også meget udfordret af naboernes meget høje og dominerende træer (birketræer og bøgetræer).

  Hvis jeg vinder og får lov til at sparre med dig i 1,5 time, vil jeg spørge dig om, hvordan jeg skaber sammenhæng i det jeg har, hvordan jeg kan forbedre de tiltag som jeg allerede har og hvad jeg kan tilføre at planter, for at skabe flere niveauer i de eksisterende områder/rum.

  De bedste havehilsner og tusind tak for dine inspirationer.
  Jane

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sonja

  Det ville være fantastisk at vinde 1 1/2 time med dig i min have
  Jeg bor i Grindsted, Sydjylland (du har jo været på Karensminde og holde foredrag, så du ved, hvor det er)
  Min grund er 495 m2. Når forhave, hus og terrasse fraregnes, er der nok ca 225 m2 tilbage
  Mine udfordringer ligger mest i min staudehave, men måske skal der også ske noget helt andet med resten af haven?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle Frederiksen

  Vi har lige købt det skønneste hus i Åbyhøj, Århus vi har en smuk patricia Villa men mangler nu en smuk have der passer til huset 🌸🌸 drømmer om små oaser med hygge i haven 🌷🌷 og gerne nogle blomster til stuen håber vi vinder dig og dit besøg 🤞

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Det ville være helt fantastisk at kunne brainstorme med dig! Vores have ligger på Vestsjælland, den er 6500 kvm og mangler i den grad blomster. Vi er flyttet ind for 1,5 år siden og er igang med at totalrenovere det smukke hus der ligger i haven. Haven er vi ikke kommet igang med endnu, men der mangler virkelig blomster! Der er mange skønne træer men det er også det. Mine ellers ret store krukker fra vores tidligere hus giver ikke ret meget fylde her i denne store have.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine sørensen

  Hej
  Jeg bor i Lystrup nord for Aarhus i et 70’er parcelhus med en have på ca 900 m. Vi har boet her i snart 23 år. Jeg vil ønske du kunne hjælpe med at give os en mere bi venlig have og lidt flere blomsterbede til at lave buketter af. Området jeg kunne bruge hjælp til er “resterne “ af den halvt nedgravede trampolin, ved vores kæmpe ( smukke) ca 45 årlige kirsebær træ og gode råd til kompostering. Venlig hilsen Trine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg er ikke sikker på den uploader? Kan ikke se mit indlæg fra i fredags?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Vi ejer en lille rækkehushave på ca. 150m2 i København NV. Det er særligt indretningen af haven, som volder problemer, da der skal være plads til både børn og voksne. Derfor vil vi spørge om gode råd til at skabe rum i haven uden at gå på kompromis med pladsen til fodboldbanen. Vi vil også gerne have sparring på valg og placering af træer (for at skabe skyggepladser). Det vil også være fedt med lidt vejledning til afskærmning mod naboerne og ideer til at få nogle flere farver bragt i spil🤞

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Min have er 1000 m2 stor og ligger i Ollerup udenfor Svendborg på skønne Sydfyn. Min største udfordring er at få lavet nogle gode rum i haverummet så der bliver mere hyggeligt og spændende at opholde sig for både børn og voksne – jeg ønsker mig en have der i højere grad både indbyder til samvær, ro og aktivitet. Så det vil jeg gerne have din hjælp og input til og der ud over vil jeg gerne tømme din havehjerne for gode råd vedr. mere harmoniske staudebede… Jeg elsker at få stiklinger, knolde og andet godt fra familie og venner så er derfor endt med en ret rodet affære, uden den store planlægning. Hvilket kan ses på nogle tider af året!! Så ja tak, du må meget gerne komme et smut forbi Sy’fyn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianna Johansen

  Uh, hvor ville det være fantastisk, hvis jeg vandt halvanden time med dig! 😊

  Jeg bor i en lille landsby syd for Ribe, op af en skov og 2 km fra Vadehavet. Jeg har lige overtaget nabogrunden (et ”jomfrueligt” sort stykke jord på knap 1400 m2) efter min syge nabo. I mange år har marken blot ligget og set kedelig ud, så kunne godt tænke mig at give ham oplevelsen af, hvad der kan blive ud af den.

  Mulighederne er mange, men jeg tænker, at der skal være nogle frugttræer, lidt blomster, hyggekroge, et drivhus og så et stort stykke græs, hvor jeg kan min hund.
  Udfordringen er sandjorden, men også at få tingene placeret rigtigt i forhold til sol og den kraftige blæst herude vestpå samt få lavet en fin sammenhæng til min nuværende have og den øvrige natur omkring.

  Hvis du kom på besøg ville jeg spørge dig om, hvordan man får en hyggelig have med masser af rum og som er forholdsvis nem at holde😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene Ingvorsen

  Jamen det er jo lige sådan et besøg jeg har gået og drømt om.
  Jeg har en 700 kvm gammel villahave i Valby med en pæn størrelse på for og baghave. En af mine udfordringer er forhaven, som jeg mangler inspiration til at få gjort mere imødekommende.
  Derudover har jeg 180 kvm flisebelagt indkørsel, som jeg SÅ gerne vil have “blødt” op. Men hvordan???
  Efter at have hørt dit virkelig inspirerende foredrag om Rum i Haven på Aldershvile planteskole, vil jeg også gerne arbejde med flere hyggelige rum og et bedre samspil mellem mine stauder i mine nuværede bede. Jeg har mange forskellige stauder, men synes ikke rigtig jeg får dem sat rigtigt sammen. Måske har jeg for få af hver??
  Jeg vil derfor elske at vinde dit besøg og er sikker på, at jeg vil få rigtig mange gode ideer jeg kan føre ud i livet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianna Johansen

  Jeg ville ønske jeg kunne vinde et besøg af dig . for du inspirerer mig virkelig meget :-).
  Jeg bor 2 km fra Vadehavet (tæt ved Ribe) i en lille, fredelig landsby op til en skov. Vi har en smuk natur, som gerne må “trækkes med ind” på grunden, som jeg lige overtaget. En “jomfruelig” mark på knap 1400 m2 ved siden af min bopæl. Jeg tænker, at der skal være nogle frugttræer, et drivhus og lidt grøntsager og så skal der også været et stykke grønt, jeg kan træne min hund på. Udfordringen er, at få det placeret rigtigt mht sol og vind, og få det til at hænge ordentligt sammen med min nuværende forhave.
  Og så ville jeg høre dig om, hvordan man får en have, der oser at hygge og samtidig er nem at holde. Og så ville jeg håbe, at der også var tid til en lille gåtur i skoven 🙂
  Bedste hilsner, Marianna

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kære Dorthe,
  Jeg savner rum i min have. Mit hovede bobler af ideer, men jeg mangler nogle overordnede “ linier” til at skabe de rum, som jeg ved du er så dygtig til 🌸 Derudover mangler jeg ideer til beplantning ud mod vores vej.
  Og så byder jeg på kaffe og kage – det gør jeg nu uanset om jeg vinder eller ej 🌿😍
  Jeg bor i Vanløse 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susi Søgaard

  Hej Dorthe. Sikke en dejlig give away. Min have er på ca. 750 m2 i Ejby ved Køge. Jeg deler den med to dejlige tøser og et mandfolk. Vi har kun været haveejere i et par år, og min største udfordring er nok at ambitionsniveauet ikke helt matcherne evnerne. Jeg har tusind ideer og lyster i MIN have, men min mand mener også det er hans have, så vi (dig og mig 😉) skal gerne have ham tænkt ind i haven også.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene Nielsen

  Hej Dorthe , jeg skal lave et udebad i min have, og dertil har jeg brug for dine kreative og skønne ideer til beplantningen/indramning af området. Jeg håber du har lyst til at hjælpe mig på vej til at få lavet et hyggeligt og indbydende område i haven, hvor vi efter en tur i Køgebugt kan blive skyllet. Vi bor i Greve .

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene Jensen

  Jeg har et lille træhus, beliggende på en 700 kvm grund i Dragør. På grunden har der også stået et fint lille lyserødt koloniavehus, som vi desværre rev ned sidste år, men vi manglede pladsen til at kunne udnytte haven optimalt. Og det er så det vi er i gang med nu. Jeg kunne tænke mig så mange ting i haven: højbede til kål,gulerødder og div. Et himmelspejl, stauder og krydderurter. Jeg har tanker og drømme om blomster, sommerfugle og brumbasser i haven, så det ville være en drøm at få besøg af dig og høre dine forslag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone Bonde

  Hvor ville det være skønt at få dit besøg her i Jylland nærmere betegnet Herning
  Vi har en gammel murermester villa, som vi har renoveret 2 gange altså boet her mere end 20 år. Haven er på 700 kvm i midtbyen.
  Vi er gået fra børnevenlig have til voksen have med nyt orangeri og gamle træer og stort staudebed, men det hænger ikke rigtig sammen.
  Vi kunne virkelig bruge dig til at samle vores have igen !

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tinna Mikkelsen

  Min drømmehave er frodig, tæt beplantet, har masser af rum og stier og den havde gerne flere år gamle træer. Da vi overtog huset var der kun græsplæne og jeg har i flere år forsøgt at skabe nogle af mine havedrømme, men jeg lykkes ikke rigtig med det. Jeg ville være SÅ taknemmelig for at få dine have kompetencer i spil i forhold til at skabe havens skelet med træer, buske, stier osv. Og i høj grd gode ideer til afskærmning fra naboer.
  Jeg er sikker på du ser en masse muligheder, som jeg ikke ser.
  Haven ligger lidt nord for Aalborg og er 500-600 kvm.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgith Weber

  Mine kolonihave er i Birkerød og den er på ca 300 kvadratmeter.
  Min største udfordring er kanterne omkring min nye terrasse, der er højde forskel skal jeg plante eller sætte fliser? Eller begge eller noget helt andet. Har også en udfordring i forhold til min flisesti indtil til huset den er lige så når du står ved havelågen kan man se hele have.
  Håber og krydser alt hvad jeg kan.🙏🍀🤞😊
  Bh Birgith Weber

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor ville jeg dig gerne vinde et besøg. Min have ligger i Nykøbing Falster er på ca 700 M2. Haven er engelsk inspireret, men har lidt svært ved at få en god sammenhæng mellem planter og farver. Haven er en tung lerjord, og består af mange roser, stauder, lille plæne, træer, drivhus og 2 terrasser. Den er helt lukket af en høj hæk, vi bor i et gammelt område.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina Kjeld

  Min lille have består mest af træer og bærbuske. Den måtte gerne blomstre lidt mere og gøres mere børnevenlig, evt ved at anlægge en mindre køkkenhave, som vi kunne være fælles om

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette zülow

  Jeg har en grund på knap 1000 kvm, som jeg fik for knap 5 år siden. Den er sydvendt og har en masse muligheder. Jeg gået i årene og tænkt over hvordan det kunne gribes an. Jeg har er lille drivhus, en lille køkkenhave, et par æbletræer og et bed med rododendron, men derudover meget græs. Mit store ønske er at dele haven op, lave tema-områder forbundet med lidt stier. Gerne flere bede og mange stauder., jeg elsker stauder. Så tiden ville skulle bruges på at få råd og vejledning til indretning og opdeling. Hvor ville man lægge stier, og hvad skal jeg gøre med skyggeområder? Huset ligger i Aalborg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Da vi for 5 år siden købte vores hus opfattede jeg haven som et irriterende vedhæng. Nu er det gået i blodet på mig og mit hoved er fyldt af stauder, frø, krukker, køkkenhave…
  Men jeg mangler at sparre med en og en retning i mine valg. En af mine udfordringer er at min have er meget åben. Jeg ønsker desuden hjælp til at skabe sammenhæng mellem de forskellige sektioner i haven. Drømmen er en smuk, (lidt) vild have hvor vores familie kan være sammen.

  Min have ligger i Valby og er 650 kvm.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Agnethe

  Jeg har en 4700 m2 landhave ved Kerteminde. Der er sket mange ting rundt om vores have/ grund de sidste 5 år, og jeg er i tvivl om hvordan man kan integrere de ting i haven. F.eks. har en nyanlagt golfbane plantet en mindre skov lige ved siden af os + en nyanlagt sti hvor vi gerne vil skærme for direkte indblik når den for alvor kommer i brug

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina Bjerre

  Vi har købt et nyt hus med en 12.000 kvm stor skøn grund ved vand og skov i Korsør. Vi overtager huset 1. maj og det kunne være fantastisk med en haveplan. Jeg drømmer om at etablere en køkkenhave, et staudebed tæt på hus/terrasse, en frugtlund og en blomstereng.
  Jeg synes især at staudebede er svære…det har jeg virkelig brug for hjælp til!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine Jegind Rønne

  Jeg er ny haveejer. Vi har købt et skønt hus i Virum med en grund på 1200kvm.
  Det er en have med så meget potentiale, men den er forsømt, småkedelig og beplantningen vind og skæv. Huset står midt på grunden, så der er stor have både foran og bagved. Forhaven er aldrig blevet brugt til andet end at lade den vokse til, så her er en masse skørt placerede buske, forvoksede træer og en masse mos. Det vil vi gerne lave om på. Men det kræver en plan for at få en god kontakt til den forhave, for den skal bruges – af mig og mit ivrigt bankende begynderhavehjerte og ungerne der skal gå på opdagelse.
  Jeg ønsker mig en forhave med frugt, blomster og køkkenhave. Gerne en lidt åben have, der også kan nydes, når man går forbi ude på vejen.
  Jeg vil bruge tiden med dig til at finde den sammenhæng imellem forhaven og baghaven og til at få skabt nogle RUM ❤️ Og så også lidt fif til at skærme lidt til naboerne bagved de nøgne og lidt for lave hegn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Overtaget en gammel og total overgroet have for godt to år siden. Har fjernet stort set alle mindre buske og træer, og startet forfra. Men kunne godt bruge nogle ideer til hvordan jeg lidt hurtigere får skabt noge gode rum i haven igen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone schmidt

  Hvor ville det bare være så fantastisk at få besøg af dig i vores sydfynske have. Vores have er ca 600 m2 med et 100 år gammelt æbletræ og et kæmpe valdnøddetræ ligeså gammelt. Vi kan ikke nænne at fælde dem og har brug for gode råd til at få flere rum i haven , og få plads til flere planter. Vi er ved at få lavet et 24 m2 orangeri i haven og kunne så godt bruge gode ideer til at få gangarealer og bede til at forenes.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Line Hansen

  Min pløjemark (og mine utallige ideer og ikke mindst ønsker) ville ELSKE at få dig på besøg så du kan hjælpe med at sortere og vælge de BEDSTE og de MULIGE ideer! 🙂 Haven ligger i Blovstrød i Nordsjælland i et nybygget kvarter som jo hverken emmer af charme (eller planter) endnu. Vi har ca 300-350 kvm reel have, en 2,5 m bred stribe langs huset og så er forhave på 60-80 kvm. Haven er lige nu græs (og en hæk på den ene side). Jeg GLÆDER mig SÅ meget til at kunne plante lidt liv!

  Jeg ville helt sikkert spørge dig om råd til at bygge et godt fundament op for en have der skal rumme mange spiselige elementer, plads til kongespil og hygge – og så have et lidt vildt, romantisk touch. Der skal naturligvis også være plads til MASSER af blomster der kan plukkes af. Og hvordan får man lige alt det ind på en begrænset villagrund? 🙂 Særligt typen af træer skal vi diskutere – dem vil jeg helst ikke vælge forkert!

  Det ville være SÅ dejligt at få en god start på den nye have 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette Nørrestrand

  Min have ligger på Møllebakken i Herfølge og der er vel ca. 400 m2 tilbage ud af hele grunden. Vi overtog huset i 2015 og der stod der kun huset, og jeg har hele tiden drømt om et grønt univers som dit, med en masse blomster og og beplantning.I haven findes et gl. blommetræ og nogle enkle småtræer, jeg elsker stauder og har forsøgt at lave et par bede. Det bare ikke helt det rigtige.Men det er ligesom om jeg ikke kan få ført det ud i livet, drømmen er i hovedet. Jeg har en drøm om en skøn have hvor jeg kan hygge mig og slappe af med mine tre sheltie hunde, og ikke mindst min familie.
  Nøj, hvor ville det være skønt at få nogle gode fif hvordan jeg kunne lykkes med min have.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Hej Dorthe
  Udfordring: mindre parcelhushave med kun lige vinkler og betonfliser. Resultat: kedelig og ‘tom’ have. Drøm: frodige og hyggelige have som på dine billeder. Håber at jeg vinder :-).
  Mh Hanne
  Ps. Nå ja – haven er i Birkerød.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Hej Dorthe
  Udfordring: mindre parcelhushave med kun lige vinkler og betonfliser. Resultat: kedelig og ‘tom’ have. Drøm: frodige og hyggelige have som på dine billeder. Håber at jeg vinder :-).
  Mh Hanne
  Ps. Nå ja – haven er i Birkerød…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Min have ligger i Frederikssund
  Den er lille og ikke så sund
  Sådan lidt kedelig og lidt for tilfældig
  Kunne om noget bruge en vældig
  Masse kærlighed på sine 60 m2
  Problemet er at der er for mange aktiviteter
  Den skal kunne rumme glade dage stunder
  Både for hele familien – men også uden unger
  Tid til spil, drinks og lækker mad
  Det er noget af det der gør os allermest glad
  Så jeg vil gerne spørge dig om:
  Vil du komme og give din blogger-dom
  Så haven kan blive så skøn og fin
  Som den er på indersiden af skallen min.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne Lyngby

  Vi ville elske at få snakke gode ideer og muligheder i vores 350 m2 have i Ishøj. For to år siden flyttede vi ind i vores drømmehus, men desværre havde de tidligere ejere fået fjernet alle gamle træer, bede mm. Dvs det er en ung og spartansk indrettet have. Som børnefamilie drømmer vi om en have med mulighed for leg og samvær, hygge og ikke mindst sammenhæng i havnes rum, samt sammenhæng mellem ude og inde. Vi ønsker os flere bede, både pryd og spiselige, som ikke er for krævende at holde, samtid med at de ser smukke ud, som årstiderne skifter. I det hele taget har vi brug for inspiration til at gøre haven til et mere inspirerende og rart sted at være for hele familien 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg ville elske at få fif af dig! Jeg har en villahave på 7-800kvm på toppen af en bakke i Søborg med udsigt over Utterslev mose og ind over København. Jeg ELSKER træer, men da vi flyttede ind for 3 år siden, var haven lidt af et vildnis, så det er lidt nogle sjove former nogle af træerne har(nogle meget store). Jeg er godt igang med baghaven(og bag-baghaven hvor jeg har drivhus og høns), men jeg kunne godt bruge tips til få mere sammenhæng imellem rummene i haven. Stier/buske/bede og hvordan og hvilke træer jeg skal bibeholde. Derudover kunne jeg virkelig godt bruge tips til forhaven også. Da vi jo bor på en bakke hælder vejen kraftigt til den ene side, samtidig med at huset ligger højt på grunden og forhaven dermed også hælder ud mod vejen – lige nu er der bøgehæk og laurbærkirsebærhæk og dødsyge fliser, som får mig til at føle at man møder en mur eller et fort når man kommer ned af en ellers meget smuk vej op til huset. Jeg synes det er så synd at kun baghaven får min opmærksomhed fordi huset/området fortjener bedre, og jeg ville gerne at folk(og jeg selv) fik en rar oplevelse når man kommer hos os – ligeså rar oplevelse som når man kommer ind i baghaven.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle Skou

  Hej Dorthe
  Min familie og jeg har boet i vores hus i Hvidovre i 20 år og haven har fulgt med familien fra en legehave med gyngestativ, sandkasse og plads til fodbold til nu. Nu er børnene voksne/teenagere og min mand og jeg vil gerne have transformeret vores baghave på et par hundrede m2 til en hyggelig og indbydende baghave med forskellige rum, måske et drivhus, måske højbede, måske snitblomster, ja måske måske. Så vil ville så gerne have dit råd til, hvordan vi får haven til at “følge med os” og vi kan så noget mere glæde af den, nu vi ikke længere er en småbørns-familie. Jeg takker på forhånd. Helle Skou

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte Christensen

  Hej Dorthe.
  Min kolonihave er 400m2 og ligger i Stavtrup ved Brabrand søen. På gavlen af huset/ ved indgangen har vi en “pergola”. Solen brager ned hele dagen ( når det passer den) og det er meningen, der skal gro planter op og danne tag, der kan skygge og samtidig også læ lidt for regnen. Det skal være noget der gror hurtigt og ikke starter forfra hvert år. Pt. har vi kaprifolien Henry, Men det går ALT for langsomt. Et andet ( nok velkendt ) problem er at naboernes katte skider i vores plantekasser og bærbede m.m. Men det hører nok til den sværere afdeling. Måske nye ideer til indhold af blomterkasserne. Bedste hilsner Birgitte

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbet Juul Daugaard

  Hej Dorthe.
  Jeg og min have i Ringe på Fyn, kunne vildt godt tænke sig nye øjne og input på køkkenhaven.
  Jeg bor på en 1500 kvm stor grund og har en køkkenhave på 50 kvm.
  Køkkenhaven er min helt store passion, som holder os selvforsynende på flere afgrøder, men jeg er træt af at den bare er en stor firkant i bunden af haven og drømmer om at få køkkenhaven mere integreret i resten af haven, med flere små grøntsagsbede rundt omkring i haven, så grøntsager og blomster kan gå i et med hinanden og jordbær kan fungere som bunddække og jordskokker som læhegn og bønnehegn som rumdeler.
  Jeg har mange ideer, men mangler input til placering og havedesignet og hvor jeg starter.
  Så det kunne være så fedt med halvanden times sparring med dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gureet Lung

  Min have ligger i Odense C og er ca 400kvm (100forhave 300baghave)
  En gammel have, men ikke tæt bevokset.
  Vil gerne bevare charmen fra det gamle og skæve, som passer til huset. Men grundet helbred(og på sigt) skal haven gøres nemmere at holde, helst med mere beplantning ikke mindre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette Skovby

  Hej Dorthe, vi bor i et parcelhus i Herlev med en grund på 700 m2 ca. Både forhave og baghave. Jorden er meget leret da der tidligere har været en sø på grunden og om vinteren er der meget vand på græsset. Det er svært at få noget til at gro og vi mangler variation og opdeling i haven. Det ville være skønt med nogle input og ideer fra dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina Kjær Sørensen

  Det første jeg ville spørge dig om: hvilken kaffe vil du gerne ha´?
  Vores have er ca 1400m2 og vi bor i Askov (mellem Esbjerg og Kolding). Haven er lukket og vi har skabt en gårdhave og har en stor overdækket terrasse. Græsplænen fik vi i efteråret 2018. På grunden har der været et hus, huset er revet ned og nu har vi bygget et hus i skiffer, kobber og træ. Vi vil gerne vores hund bliver på grunden og ikke bliver fristet af naboens høns, derfor mangler vi hjælp til at afgrænse græsplænen og indkørslen og jeg kunne blive ved…..og placering af morgenfruer.Ser frem til at høre fra dig.
  Venlig hilsen Karina.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke Hørlyck Olesen

  Uhh. Jeg vil meget gerne have dig på besøg. I 2008 byggede vi vores hus ude på en mark med udsigt ned over å og mark. Jeg har prøvet at skabe rum i haven men mangler en bedre sammenhæng og gerne flere rum. Er meget i tvivl om, hvor det er bedst at sætte nogle flere hække/buske for både at skabe små åndehulder men også bevare udsigten. Vi bor på landet ved Veerst, som ligger mellem Kolding og Vejen.
  Håber at høre fra dig.
  Venlig hilsen Rikke

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne Lindved

  Vi har en have i Rungsted hvor især baghaven ca. 400 m2 trænger til en opstramning. Vi har fældet nogle træer og plantet lidt hist og pist, men jeg vil super gerne have din hjælp til at få ‘indrettet’ haven med nogle rum, nogle flere bede og lidt køkkenhave, og især plads til nogle espalier til masser af lathyrus. Jeg har lange lister med planteønsker 🌿😘 mvh Susanne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth Møller Kristensen

  Hej Dorthe
  Har med stor glæde fulgt dig i programmerne “En have i gave”. Jeg er meget glad for min have og det arbejde og de glæder der følger med. For mig er haven lig med afstresning. Jeg og min familie bor i Vejle og området i haven, som jeg mangler inspiration og hjælp til er ca. 3,5m X 20 m. Min tanke er, at der skal være nogle højbede med stauder, nogle højbede til køkkenhaven og måske et lille hjørne, hvor man kan sidde og nyde det hele. Desuden vil et bålsted til ungerne stå højt på min/vores ønskeliste. Tid med dig vil give masser af inspiration og måske helt nye ideer. Det vigtigste for mig er at området bliver nemt at holde, da slidgift i knæene gør en del af havearbejdet mere besværligt og til tider uoverskueligt.
  Krydser alt for at du slår vejen forbi Vejle.
  Med venlig hilsen Lisbeth

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Min have ligger i Odense N. Det er p.t. mine svigerforældrenes have, men i slutningen af i år bliver det min og min kærestes.
  Havens udfordring er, at det er en typisk (hvad jeg kalder) “udstillingshave for naboerne”. Dvs. alle de flotte stauder osv. står i forhaven og kan ikke ses inde fra huset. Haven er ca. 1000 m2 og er i to niveauer og den udnyttes på ingen måde optimalt.
  Jeg vil enormt gerne samle haven og gøre hele haven brugbar. P.t. bruges kun en lille plet græs og det er simpelthen spild af god have.
  Derfor ville mine spørgsmål gå på, hvordan jeg får skabt sammenhæng mellem niveauerne, hvordan jeg skaber små rum i haven og samtidig har plads til små børn, leg, stauder, frugtbuske og lidt køkkenhave uden det bliver for rodet.
  Da jeg fødte min søn, spurgte min kæreste, om jeg ønskede mig en barselsgave (eller hvad det nu hedder). Mit svar var, at jeg bare ønskede mig en haveplan fra dig, når vi overtager haven. Så jeg krydser fingre! 🤞🏼
  God dag herfra 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anée

  Åh hvor ville jeg gerne vinde. Jeg fik for et par år siden din bog “Bliv ven med din have” og det er vi så småt ved at blive, altså venner min have og mig. Haven ligger i Greve Landsby og er på ca 1000 kvm. Den var efter sigende en præmiehave engang i tidernes morgen. Men nu har alle de små prydbuske vokset sig store, for store, og Gyldenris har overtaget det meste af staudebedene. Jeg tror der er noget at bygge videre på, men jeg ved hverken, hvor jeg skal starte eller slutte. Vi har få områder i haven der fungere, blandt andet vores shelter og bålplads i den bageste ende. Men jeg kunne godt tænkte mig at føre haven tilbage til fordoms storhedstid, med staudebede, rumopdelinger og små gemte stier – en rigtig mormorhave, hvor der også er plads til børn og udeaktiviteter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine Kjærgaard

  Jeg har længe ønsket mig et besøg fra dig. Jeg bor i Hald Ege ved Viborg. Har en have på 1550 m2, Udfordringen er at få mere sammenhæng i haven og så har vi nok byens største egetræ, der nogle gange er en udfordring. Desuden har vi netop bygget et orangeri af genbrugs vinduer, hvor jeg gerne vil have inspiration til bede/ beplantning omkring.
  Jeg vil til fulde få brugt tiden på at få snakket om min have og suge alle gode råd til mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bodil

  Det vil være en fantastisk gave😊. Bor o Hørsholm parcelhus med ca. 750 m2. Har vurkelig ryddet meget op i haven de sidste 8 år men det er som om der mangler lidt hygge, sted til højbede og måske højde (træer). Samtidig skal det også gerne være en børnevenlig have.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette Rahbek

  Vi bor i Lemvig i Vestjylland og har store udfordringer med vinden. Jeg har derfor brug for inspiration til nogle afskærmning løsninger, som ikke er plankeværk. Grunden er på 1300 kvm og huset moderne. Jeg er iøvrigt stor fan og det ville være fedt bare at møde dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Sommer

  Vi har købt os en gammel gård nær Silkeborg i det smukkeste område. Vores have er 5000 m2 stor, den består mest af hostaer, frugttræer og høns 🐓
  Vi vil i denne sommer gerne have lavet en terrasse iforbindelse med huset.. men skal det være i sten eller træ.. og hvordan får vi det delt op, så det passer til det lille pensionat vi gerne vil åbne op. 1,5 time i dit selskab ville være fantastisk.🌸

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej jag är trädgårdsfotograf och bor i malmö. Min trädgård är 400kvm och har grannar nabos åt alla håll jag saknar struktur så jag kan fotografera… och en uteplats. Vidare vill jag förlängd säsongen med en härlig tidig vår och sen höst. Å sommaren är jag i min sommarstuga. Har växthus och ett litet förråd . Skulle vara fantastiskt att få inspiration. Just nu så vet jag inte vad jag ska göra… tacksam för hjälp!
  Hälsningar Monika
  Finns på ig Monikanorrby och det är där jag följer dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene Worm

  Hej Dorthe , min veninde og jeg har nu fulgt dig nogle gange til juledekorationer og til foredrag om skab rum i haven. Og det har givet skøn inspiration:-) jeg vil så gerne vinde dig til min veninde der har en have der stort set bare er en firkantet græsplæne , som hun har brug for inspiration til at få gjort spændende, med stauder og hemmelige kroge.jeg håber at kunne overraske hende med at besøg af dig:-)
  Haven ligger i Greve

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle Skov

  Jeg bor i Herning og kunne godt bruge dine input til at hjælpe mig på min 712kvm grund med huset nøjagtigt i midten. Det resulterer i en indkørsel der er meget bred på nordsiden af huset. Dér kunne jeg godt bruge hjælp til at skabe hygge og den rigtige beplantning der giver en smuk velkomst. I haven er der planer om en træterrasse og en nedsænket terasse, hvor vi har brug for hjælp til den rigtige beplantning, som kan skabe rum (og det er jo din helt stærke side). Og til sidst hjælp til at skabe sammenhæng mellem det hele. Jeps, det kunne være fantastisk at vinde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone Wittendorff Bleibach

  Kære Dorthe. Vi overtog et hus fra 60’erne, beliggende i Bagsværd, med en gammel have på 621 kvm2, haven bare præg af der ikke var ressourcer til gennemføre div tiltag for at få ryddet op, eks. var de ældre smukke frugttræer beskåret så hårdt at et af dem nu skal fjernes.
  Vi har siden indflytning, fået rydet op, fjernet gamle rødder fra træer, erstattet en hæk der var helt væltet. Men nu har haven måske endnu mere et trist udseende.

  Vi drømmer om vejledning til udnytning beplantning der passer til grunden, et shelter, med græs på taget, der skal ligge i hjørnet af haven omkranset af højt grøs og blomster. Desuden har vi en indkørsel så kedelig og stor med en masse sten, som med fordel kan ændres.
  Alt i alt ønsker vi os en have med summen af liv, rum.

  De bedste hilsner og tak for dejlig inspiration
  Lone

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg og min kærestekøbte i sommers en gammel murermestervilla i Malling med 1200 kwm grund. Haven præger desværre præg af ikke at have været passet de sidste par år. Jeg elsker have og har svært med at vente med at komme igang med haven, men min kæreste vil først have huset renoveret færdigt! Men jeg har mange drømme og ideer, men det kunne være fantastisk at vende mine ideer med dig og få dine inputs, så jeg kan få den fineste have. Kort sagt Drømmer jeg om et orangeri (bygget af mursten og gamle vinduer) og en have der er fuld af rum, farver og som kan spises. At bygge en have op fra bunden kræver en plan og her vil du være en fantastisk hjælp 🙏🏻🤞🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susan Christensen

  Min have ligger på landet i Fjenneslev, Sorø. Den er på Ca. 2×400 kvm. Den største udfordring er at der er tale om græs, næsten ingen hæk og rigtig meget vind. Jeg har mange ideer, en meget simpel tegning jeg selv har lavet men udfordringer med hvor i haven jeg bedst placerer frugt, bær, køkkenhave, høns (som vi allerede har) og siddepladser. Vi har selv bygget en pavillon sidste år, og efter 10 år på matriklen skal vi altså have en rigtig have. Nu.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie Weimar

  En lille have på 600m2,,,, på en koteletgrund med mange hyggelige kroge. Jeg bor i Vanløse… Udendørspejs, gårdrum, køkkenhave og et frimærke af en græsplæne. Men jeg mangler inspiration til bede langs med plankeværk. Og til den lange indkørsel som ikke skal bruges til biler men gerne til leg. Og til hvorledes jeg deler gårdrummet op og gør det hyggede. Åh jeg krydser fingre. Mvh Jannie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Mette Pedersen

  Vi overtog vores hus i Svaneke på Bornholm for et år siden. Det ligger på en grund på ca 900 m2. Det eneste der var i haven var nogle få buske . Har plantet lidt og etableret nogle bede, men kunne rigtig gerne tænke mig lidt vejledning i hvordan jeg får skabt nogle hyggelige rum. Få hjælp til at plante det rigtige på det rigtige sted så jeg kan arbejde videre derfra😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Vi købte hus i Freltofte på Fyn i sommer, en stor gammel have som ikke er blevet holdt. Der er næsten ingen blomster i og jeg kunne godt tænke mig et område til drivhus/køkkenhave men er i tvivl om hvordan det kan hænge godt sammen med resten af haven…
  Håber det bliver mig der får glæde af fin tid.
  Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Min 700 m2 bette have på landet – kunne jeg godt tænke mig råd til hobby selvforsyning – jeg har ikk helt succus med drivhuset ell højbed. Mit rosenbed vil gerne have vejledning til, og en forhave som ikk bliver brugt – måske nogle ideer til frugttræer eller større teresse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ksrina k jensen

  Hej Dorthe:😊
  Jeg har et meget lille og gammelt hus med en lille have på 240 m2 som ville være fantastisk at få lidt ide hjælp til. Haven ligger i vejle og min største udfordring er at huset og haven ligger i et lille hul så en del af haven er skråning og får ikke sol før om eftermiddagen og det er svært at få gjort spændende og hyggelig. Hvis jeg vandt et idebesøg af dig ville jeg spørge dig om råd til at få mere struktur på haven især på den del jeg kan se fra køkkenvinduet hele året!!
  Jeg krydser fingre!! det kunne være en fantastisk mulighed for at få nye indspark😊
  Venlig hilsen Karina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe Pedersen

  Hej, vi bor i Risskov med en have på omring 500 m2. Vores have er ret kedelig og jeg savner hygge og rum i form af planter. Vi har 3 drenge, som der også skl være lidt plads til. Jeg har selv været i gang med at starte et bed, men det virker ikke rigtigt og ser lidt rodet ud. Jeg kunne rigtigt godt bruge hjælp til nogle ideer til en overordnet indretningsplan af haven samt valg af planter samt evt en ide til, hvordan jeg kan skabe en hyggelig siddekrog ved hjælp st planter ved vores indkørsel, hvor aftensolen rammer.
  Min største udfordring er nok til jeg simpelthen ikke rigtigt kan danne mig et overblik og ikke ved, hvordan jeg lige få sammensat tingene, uden det bliver rodet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte wiwe

  Jeg trænger til at få besøg af dig. Jeg har haft min have i 30 år, men har aldrig rigtigt fået styr på den.
  Især er mine blomsterbede en udfordring….nej det hele er en udfordring.Jeg vil gerne have træer og buske med smukt løv og/eller blomster. og gode råd til hvilke planter der kan trives hvor. Jeg har f.eks et lille bed på nordsiden af huset, som jeg ikke ved hvad jeg skal stille op med. Min have ligger i Hillerød og grunden er på 1374 kvadratmeter. Selve havearealet er vel ca 1200.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine Petersen

  Jeg har lige lånt dine bøger og er pt. Igang med selv at kreere en haveplan, hvilket er en stor udfordring, Så det vil være fantastisk at få besøg af dig, For to år siden overtog vi en 70’ervilla lidt syd for Aalborg, grunden er på knap 1300 kvm, Haven afspejler den tid den oprindelig blev anlagt i.. Jeg drømmer om en sanselig og dyrevenlig have der apelerer til både leg og fordybelse, Hvis jeg er den heldige vinder kunne jeg godt bruge sparring på, hvordan jeg får skabt flere rum i haven, samt gjort vores store flisebelagte terasser mere levende evt. råd omkring plantevalg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Celine Sørensen

  Vi bor ude i det skønne Odsherred i et gammel trelænget gård med knap 4 hektar jord. Haven er så stor med masse rum og den mangler seriøst en overordnet plan. Vi er så heldig at have masse frugttræer, en lille skov, en birkelund, en meget høj bakke med fantastisk havneudsigt, stier omkranset af træer og vild natur, to små drivehus, en wannabe køkkenhave, et orangerie, en hønsehus, en stor paddock Paradise med 4 ponyer, stor flade høj græs område ogfaktisk mange charmerende områder som er ikke helt definerede og meget meget mere… hmm vores have er en rodebutik med masse vilde dyr og natur. Der er så meget potentiel til at blive enestående og fantastik! Jeg elsker at gå rundt i timevis i haven og bruger en del tid med at nørde med dyrkning af mange plante fra frøer! Vi er nogle glade amatørerog vi har brug for og ville være så glad for at du hjælper os på rette vej med dine kreative input og ikke mindst din ekspertise. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karin

  Hej Dorthe. Det lyder bare fuldstændig drømme dejligt. Min have på 700 m2 ligger i Hobro og hører til en murermestervilla fra 1955. Den er inddelt super stramt og stringent i forskellige rum, og derfor er det min største udfordring at skabe modvægt i form af beplantning, der kan blødgøre og forstærke det arkitektoniske udtryk. Jeg synes bare, du kan det der med at trylle med vækster, så jeg ville helt klart spørge dig, hvordan jeg skaber mere frodighed i haven, Jeg ville også bede dig om input til oplevelser i haven, der taler til både børn og voksne – måske har du gode ideer til, hvordan jeg kan integere ungernes legehus i vores ene staudebed og tilføre lidt eventyr og skovstemning til området. Endelig har jeg lige fået et driverhus på 15 km2, som slet ikke er indrettet endnu, jeg drømmer om et sted, hvor vi kan spise sammen, læse bøger med ungerne, nyde solen og varmen omgivet af planter som dufter og pryder – her kan du sikkert også give mig nogle gode indspark. Krydser finger og håber. Mange hilsner Karina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke carstens

  Hej Dorthe. Jeg bor i Odense i et hus fra 1895, og med en have på ca 600m2, som er lige så gammel;-)…. det vil sige den har haft mange haveliv med de forskellige mennesker der har boet her gennem tiden. Min mand er ved at bygge et orangeri til os og det glæder vi os utroligt meget til at “bo” i. Grundet bebyggelsesprocenten og lokalplaner er orangeriet placeret for enden af haven og Placeringen af dette og integrering med resten af haven volder problemer… hvordan kommer man tørskoet fra hus til orangeri??….. kan det skabes et haverum som smelter det hele sammen???…. og ikke mindst… hvordan kan jeg overbevise min kære husbond om at græsplæne ikke er det mest fantastiske i verden og at der faktisk findes andre muligheder….
  Se det vil jeg meget gerne have dig til at se på. Åbne op for ideer og visualisere det for os. Jeg vil være dybt beæret over at vinde denne mulighed.
  Mvh Rikke

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Kramhøft

  Jeg bor i Hovedgård, nord for Horsens. I 2005 begyndte forvandlingen af en flad byggegrund på 700 m2 til en parcelhushave med hus. Jeg har etableret lidt rum i haven vha bøgehække og bede. Jeg har nogle “døde” punkter i haven fx en lang stribe græs langs indkørslen som ingen funktion har . Jeg savner sammenhæng i haven. Jeg synes det er svært at få skabt frodighed, vildskab og plads til privatliv når grunden er lille og flad, og man let kan overskue store dele af haven på samme tid. Det vil være en super hjælp at få dig på besøg i det østjyske :0)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke carstens

  Hej Dorthe. Jeg bor i Odense i et hus fra 1895, og med en have på ca 600m2, som er lige så gammel;-)…. det vil sige den har haft mange havel

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte

  Jeg synes din havestil er fantastisk og vil elske at få dig på besøg i min have. Jeg har en stor have på knap 2000 m2 med blomstrende buske april, maj og juni. Jeg vi gerne have en længere blomstrende sæson i haven og hvis muligt starte min første køkkenhave. Haven ligger i Hørsholm

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne Mogensen

  Åh der kunne være skønt at vinde..
  Vores have ligger i Rødovre. Grunden er lidt over 900 m2 – heraf fylder hus, terrasse, indkørsel selvfølgelig noget, men haven er også dejlig stor :0)
  Vi har I de ca 3 1/2 år vi har boet her fjernet en masse selvsåede buske, træer og en frygtelig masse ukrudt. Vi har netop fået fjernet alle rødder og fået fræset og venter nu bare på at græsset gror. Haven har stadigvæk et par æbletræer, en stor syrenbusk, en kejserbusk og nogle hasselnøddebuske i baghaven, men ellers sår vi lidt med en blankt lærred og kunne godt tænke os at få nogle input til hvordan vi får skabt en hyggeligt og (kontrolleret) frodig have. Vi har nogle ønsker til træer, buske vi godt kunne tænke os, men er i tvivl om hvor vi placerer dem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte Nobel

  1100 m2 parcelhus have nord for Roskilde.
  Grunden er ret stor. Jeg vil gerne have inspiration til lækroge, roser og en krydderurte have. Et gammelt hegn mangler også en hånd. Og havde nær glemt et stort bed ved indkørslen Som er skrækkeligt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Jeg vil VIRKELIG nyde 1,5 time i min ynglings have eksperts selskab – og tilmed i min egen have.
  Den nyeste del af haven ligger i Bogense på Nordfyn og er en forlængelse af murermestervilla have., blot er denne etableret i gl tilbygninger hvor murerne fortsat består – den kaldes i daglig tale for “plinkeplankehaven”. Jeg vil skyde på den er ca 100 kvm. Jeg kunne bruge sparring på etablering af rum deri
  Derudover er min store hovedpine forhaven, kunne virkelig klare friske øjne på den.
  Krydsede fingre her fra😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle Stensgaard Karlsen

  Kære Dorthe. Jeg har gennem længere tid været i gang med at tegne min have på ca. 216m2. Det er en lille byhave hvor jeg meget gerne vil skærme for indkig fra en nabo tagterasse. Jeg vil gerne have sparring i forhold til grøn afskærmning herunder planter/træer der kan anvendes til dette. Jeg har planer om, at købe store træer samt bygge en pergola, men er i tvivl om, hvad der er hensigtsmæssig. Trænger virkelig til sparring så jeg kan få skabt en have, hvor jeg oplever at kunne have rum til et udeliv der giver ro og glæde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Joy

  Min have er næsten ny, under 4 år. Den var nærmest helt tom da vi flyttede ind. Haven i sig selv er ret firkantet og som have noob startede jeg straks med og lave bede hele vejen rundt langs hus og hæk, hvilket jeg nu kæmper med og bløde op så alt ik foregår i siderne. Derud over er der skur, drivhus samt terrasse at tage hensyn til
  Jeg vil elske at ku spørge dig om hvor og hvordan jeg skal lave flere bede så jeg får mindre græsplæne… er vild med ø bede. Derud over har jeg købt 5 store marmor krukker jeg gerne vil ha sat de rigtige steder fra start så jeg ik blir uvenner med manden 😁 jeg bor i Værløse lidt uden for København … er så heldig at være nabo til Alices eventyrhave :0) havehilsner fra Joy

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina Remming

  Øj det ville jeg virkelig elske. Har 1800m2 på landet hvor vi har bygget et hus på en mark. Nu med græs. Men jeg kan ikke finde ud ad at tage hul på haveprojekt. Hvordan skaber man rum. – hvor skal drivhuset stå. Prydhaven, bilhaverikommission, dufthaven, højbedene osv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja Bonnesen

  Jeg ville elske at give mit besøg til mine forældre de kunne virkelig godt bruge din hjælp til at få den hyggelige have de drømmer om. De bor i 2650 Hvidovre. Ved ikke hvor stor deres have er men efter de har fået lavet en dejlig stor træterassse er de gået i stå med resten. Der mangler sammenhæng og blomster/planter. De ved ikke hvor de skal starte. Men de drømme om en “nem” have med hyggelige oaser. Jeg drømmer om en have hvor min datter kan komme på besøg og lege og nyde en masse gode timer med sine bedsteforældre. Lige nu er der en græsplæne med træer/buske placeret rundt omkring uden sammenhæng og et stort bed med rodedendron som har set bedre dage.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle Rasmussen

  Jeg har en byhave i Stege by, inden for voldene. Min forhave er på ca 150 m2, sydvendt. Min drøm er at indrette den a la din urban garden på cph garden 2017, insektvenlig, pindsvin- og fuglevenlig, “vild” og afslappet…
  Min udfordring er mine mange drømme om mange ting på for lidt plads…:-)
  Så mit spørgsmål til dig vil være: hvordan kan jeg indrette en lige så fed urban garden i min have, med den placering og de (plads)begrænsninger der er i min have?!
  Håber du får lyst til en tur til Møn!! Kh Helle

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe Skovby

  Vi er et ungt par, der gennem de sidste 3,5 år har gennemrenoveret et byhus i Aarhus. Nu er vi ENDELIG kommet til haven. Vi har den skønneste lille baghave på 110 KVM, som vi drømmer om at få omdannet til et urbant pusterum med udekøkken, bålplads, drivhus, køkkenhave, spiseplads og loungeområde-på kun 110 KVM! Vi er meget udfordrede på, at få tegnet de helt rigtige linier og få lys og plads udnyttet optimalt. Hele vinteren ligger haven i skygge, så vi har også brug for at vide hvilke planter der overhovedet kan klare et halvår i mørke?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone

  Jeg bor i Århus N, hvor vi har den skønneste grønne oase på 500m2. Efter et par sæsoner her vil jeg gerne mere med haven. Jeg mangler inspiration til at få flere farver og blomster her, så mine dejlige piger kan plukke buketter til deres mor. 🍀 Jeg er vild med rum og spiselige ting i haven 🍀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Åh hvor skal jeg starte, både her og i min sommerhushave. Den er stor 1600 km2, vil så gerne ha lavet nogle små hygge steder med masser af blomster, både til alle de små bier og som jeg kan tage med hjem hver søndag og forlænge mindet om en hyggelig tur. Finde ud af om det er muligt med en lille køkkenhave, når man ikke er der i hverdagen. Jeg kunne blive ved

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bodil

  Det ville være en fantastisk gave😊. Bor i Hørsholm, parcelhus ca 750 m2. Vi har ryddet rigtig meget op i haven og beplantet. Synes dog stadig der mangler lidt rum og hygge.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vivian Rasmussen

  Jeg bor i Viby Sj. ved Roskilde på en grund på ca. 750 m2. Jeg ville elske at gå rundt i min have med dig ved min side, og få gode råd og lækre ideer til forskellige områder i haven. Det er bla. til et større højbed, hvor jeg er ved at finde den rette stil, og til et nyt område i haven, hvor jeg allerede har en grundplan, men syntes det er svært med blomsterne, som i dette område skal være romantiske bede (jeg har lavet en opdeling med flere små rum).
  Jeg krydser fingrene for, at jeg bliver den utrolige heldige vinder.
  Vh Vivian

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Stjernholm

  Glemte at skrive at haven ligger på Ærø💚

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Stjernholm

  Det ville være en drøm der gik i opfyldelse at vinde et besøg fra dig. Vores have er 4400 m2 og den består af mange haverum, blomsterbede havehus, sø, køkkenhave mm. Men jeg føler ikke at haven hænger sammen. Her vil jeg meget gerne have din hjælp. Du kan tjekke min Instagram profil mithaveliv.
  Kh Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  Hej Dorthe jeg trænger til ar få skabt rum og bede i min hyggelig kolonihave i Holte. Savner inspiration til spændende planter og træer og nyt levende hegn. Håber jeg er den heldige
  Mvh Lisa

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Jeg vil så gerne have besøg i min have her i Hvidovre.
  Grunden er 630kvadratmeter, men værkstedet til de gamle veteranbiler fylder en del 😉
  Min store udfordring er at få lavet en have med plads til børn og samtidigt give den gas med selvforsyning.
  Når du kommer forbi til kaffe, vil jeg gerne have ideer til at lave endnu flere rum i haven og udnytte den optimalt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stella Due

  Min oase ligger i hjertet af Horsens. Grunden er 1000kvm, hvoraf (bag)haven optager ca. halvdelen.
  Min største udfordring er, at få skabt rum i haven, samtidig med at der skal være plads til børnenes leg og boldspil, og det ville jeg elske, at få dit input til.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabine

  Jeg ville få min nattesøvn igen hvis jeg vandt😄 Vi flyttede sidste år ind på en gård med en grund på 11.000 km2 der er tusindvis af muligheder og drømme. Der er sø, en masse frugttræer og lidt bede. Men jeg mangler fuldstændig overblik over hvordan jeg får haven delt ind i rum. Gården ligger i Karrebæksminde syd for Næstved. 🤞🏻🤞🏻🌱🌺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle nielsen

  Jeg ville elske at få besøg af dig. Vi overtog for et par pr siden en stor gammel (misvedligeholdt) have i skovkanten på Midtsjælland, der i den grad trænger til fornyelse. Vi har lavet lidt hist og pist men jeg savner overblik og gode ideer som ikke kræver en total nyanlæggelse. Så en overordnet ide/plan er nok det jeg ville snakke om. Haven er desuden ret åben og trænger til (måske) at blive opdelt i nogle rum.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette Hedes

  Uh hvor vil jeg gerne vinde. Står med en helt ny have med kun en græsplæne og hæk og 20.000 ideer til hvordan den skal se ud – og jeg har blomster/træer/buske valgt og har en ide hvor de skal stå – men er det nu smart at ligge pergolaen i hjørnet og er der en måde jeg kan få frugtbuske rundt om huset når nu hækken vokser op og tager noget skygge. Tusindvis af spørgsmål i mit hovedet……mangler klart en sparringspartner der har forstand på tingene.
  Haven ligger i Gundsømagle, Roskilde. Den er ca 400 m2 + rundt om huset (ialt 715 m2 grund).
  Krydser alt jeg har for at jeg er den heldige 🤞🏻
  Mvh Jette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte Daugaard

  Min have ligger i et hyggeligt kvarter i Søborg på en grund på 926 m2 med gamle træer, staudebede og en stor moderne glasfacade. Det meste af haven er “forhave”, og min største udfordring er, hvordan jeg skaber lyst til ophold i forhaven. Havde en havearkitekt på besøg for år tilbage, men han løste ikke rigtig denne udfordring. Derudover kunne jeg bruge dine ideer til et rød/pink bed, som ikke fungerer og trænger til kontraster. Måske har du input til genskabelsen af et mormors koloni-have agtigt miljø i baghaven på en lille firkant mellem husmure, et træ udhus og en skrænt. Her vil jeg spørge om dine input til hvordan vi skaber en kombineret terasse og løbegård for familiens tamme kaniner, måske højbede og beplantning på den tørre skrænt. Tror dit touch kunne gøre underværker 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hello spring!