fbpx

Havedesign:::YAY! Det rummelige haverum snuppede publikumsprisen på CPH garden

(og vinderen af Lush & lovely vasen)

YAY! vi snuppede en pris

Hvis det på nogen måde skulle være gået din næse forbi, så snuppede vi en publikumspris på dette års CPH garden med haven Det rummelige haverum, som jeg har tegnet for Land højbede ( :

YAY! det rummelige haverum snuppede publikumsprisen på CPH garden Dorthe Kvist Meltdesignstudio

Og vi er så glade at det er værd at fejre endnu engang, selvom jeg allerede har pralet løs på alle de forskellige sociale medier.

Men vi er så glade for at alle jer lækre havemennesker havde stemt på vores lille urbane højbedslandskab, at vi slet ikke kan få armene ned igen, der går en KÆMPE krammer ud til jer.

Det rummelige haverum

Var du ikke på stedet og oplevede haven ”live” så får du her en lille gennemgang af haven og hvad tankerne bag haven er, for der er meget inspiration at hente til den lille have, baggårdshaven, altanhaven, tagterrassen, eller måske den lille rækkehushave.

Et lille landskab

Haven er et komprimeret landskab på kun 16 m. Den er bygget op af 40 cm høje metalbede fra Land højbede, i forskellige størrelser. Ved at stable bedene, og forskyde dem lidt, skabes et rum der føles trygt og omsluttet, med en masse siddepladser. Haven kan også bruges udefra, hvor der findes siddepladser i kanterne, hvorfra man kan skue ud fra haven. Nogle af højbedene er plantet fuldt til, andre er helt eller delvis dækket af træriste der dermed udgør bænke/siddepladser. Disse kan købes sammen med højbedene. Du kan se tegningen HER. 

En have i højbede kan være nemmere at overskue end en traditionel villahave, da haven er delt ind i mindre felter. Den er også velegnet til ældre, eller folk der er besværet eller udfordret bevægelsesmæssigt, da man kan sidde ned og udføre det meste af havearbejdet.

Brændevæg, insekthotel og hjemmedyrk

For at skabe en tryg fornemmelse, og for at have en fast væg på haven, har vi bygget en væg af brænde. Denne skaber rum i haven, og fungerer på samme tid som lægiver, og et gigantisk insekthotel.

De paraply espalierede platantræer skaber loft på haven, og er med til at definere rummet yderligere.

I haven er der plantet planter der dufter, og forsyner insekter med pollen og nektar, og masser af spiselige sager, således at vi kan høste egne tomater, bønner, krydderurter,palme- og  glaskål og sølvbeder.

Vand til insekter, børn og voksne

Vand er et must i ethvert haverum, det skaber liv i haven, til fugle og insekter, det skaber velvære for mennesker og sjov og masser af spas for børn i alle aldre. Her har vi lavet et vandbassin ud af et galvaniseret højbed, der er foret med bassinfolie, og har fået en lille pumpe ned, der laver en lækker lille boblen i midten, og skaber bevægelse i vandhyacinterne i bassinet.

Ja vi er sgu på toppen over prisen, og mest af alt fordi det er JER der har stemt på os, det betyder en milliard, og jeg er glad helt ned i knæene

Endnu engang et kæmpe TAK ( ;

Men sig mig,kunne du forestille dig at sådan en højbedshave var noget for dig ?

PS! du kan købe højbedene HER

Planterne er fra Gartneriet Pedersen, gulvet fra Klinker outdoor, brændet til væggen fra Dansk Brænde, muld fra Pindstrup, Træer fra Jespers planteskole

havelys fra Living by heart, puder fra Koustrup

Var det dig der vandt?

OG så har jeg trukket en vinder af en Lush & lovely vase, STORT tillykke til Anne, som vil få direkte besked i mailboksen

HUSK at du kan nå at være med i konkurrencen om at vinde den nye bog om Tivolis haver

 

Og ha´så en skøn (varm) weekend

Kram

Dorthe Kvist Meltdesignstudio

 

 

1 kommentar til “Havedesign:::YAY! Det rummelige haverum snuppede publikumsprisen på CPH garden”

  1. Her er et hjørne til både hygge og nytte, hvor blomster, krydderurter og grøntsager er hinandens venner, og hvor både insekter, børn og voksne kan li at være.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.