fbpx

Gær strejke og Corona-panik::: Hurra for hjemmedyrk

For det meste er jeg glad og stolt af at være dansker, men nogle gange skammer jeg mig helt ned i knæene, og nogle gange er for eksempel nu.

Corona panik

Jeg hørte højt og tydeligt (sammen med resten af den danske befolkning) Mette Frederiksen og alle eksperterne i fjernsynet i går, for åben skærm, i bedste sendetid, ganske udtrykkeligt sige:

Der er mad nok, så lad nu være med at hamstre!

Gang på gang forsikrede de os om at der ikke var nogen fødevarekrise, og på ingen måde mangel på mad. Og hvad gør danskerne så?

De sætter sig sgu ind i bilerne, flår ned af hylderne i obskure mængder for næsen af folk der muligvis har mere brug for varerne, en dem selv, og sågar kommer op at slås!

Gær strejken

Nok er jeg gammel, men ikke ældre end de fleste, der var i supermarkedet i går og hamstre løs, så jeg skulle mene at jeg ikke er den eneste der kan huske storkonflikten i 1997, der senere blev kendt som ”gær”-strejken. Strejken varede fra d. 27 April til d. 6 maj, altså 10 dage. Men inden den startede, havde danskerne rippet butikker og tankstationer for alt brød, mælk, benzin og meget andet, men det vigtigste for folk var tilsyneladende gær!

Folk der ikke havde bagt et brød i årevis, slæbte det åndssvage gær med hjem i store mængder. Og hvor mange gange har vi ikke refereret til den, gær-strejken, med et skævt grin, og ”kan du huske.. ja altså hel ærligt det var vel nok åndssvagt”… og slået os på lårene af grin over det absurde i den sag.

Hvad har vi lært?

Men hvad har vi lært af det? tilsyneladende absolut ingenting

Hvor meget gær kan man bruge på 10 dage? Spørger jeg bare, og jeg vil gerne spørge den person der stod med to kasser i Netto, og nægtede at give 2 pakker til en anden dame, hvis barn havde fødselsdag dagen efter.

Jeg kan ganske enkelt ikke begribe på nogen måde, at folk finder det rimeligt at hamstre toiletpapir, bleer, kød, gær, frosne ærter og hvad ved jeg i urimelige mængder i supermarkederne, og som om det ikke var nok, sidder folk der hjemme og hamstrer på Nemlig.com, hvis side gang på gang crasher af overbelastning og hysteriske kunder. Alt det, måske på bekostning af at gamle mennesker og børnefamilier ikke kan få det helt basale de har brug for, når de vover sig ud i verden for at købe ind.

Lovforslag mod umodenhed

At vores regering så skal bruge tiden på at opfinde lovforslag mod hamstring i så alvorlige tider, er decideret usmageligt bare fordi danskerne er bange for at løbe tør for gær og toiletpapir. Som om de ikke har nok andet at tage sig til, med at styre en virus, der spreder sig ligeså ubamhjertigt som skvalderkål i et nyanlagt bed. Her synes langt til det samfundssind som der opfordres til, og jeg krummer mine tær over at knappe ressurser skal bruges på at styre umodenhed og dårlig opførsel, og skammer mig på nationens vegne.

En sulten familie

Jeg skal være ærlig at indrømme at jeg selv er medlem af en særdeles sulten familie (der inkluderer en sportsglad teenager, og en mere, der er faretruende tæt på den mest sultne alder) og dermed en familie der stort set altid, trods de enorme mængder af mad vi slæber hjem, ofte kigger ind i et ret tomt køleskab.

Så jeg satte mig i bilen med manden min for en time siden, efter at vi havde overbevist hinanden om at hamstringssituationen nok ikke var så slem, som beskrevet, og at supermarkederne var fyldt op og lignede enhver anden torsdag, for at gøre et ganske normalt hverdagsindkøb til den sultne familie.

Og det her var hvad vi mødte i Netto:

Kære danskere, det er sgu ikke godt nok!

 

Hurra for hjemmedyrk

Men nu skal der heldigvis mere end en by fuld af tomme kølediske til, for at slå en hjemmedyrker som mig ud, så nu skal jeg bare finde ud af hvordan jeg får et par poser frosne stikkelsbær lavet om til en lækker gang aftensmad til den sultne familie, og så kan vi nok klare os et par ugers tid indtil Corana-panikken har lagt sig.

Hvad med dig, er du hjemmedyrker, eller hvordan overlever du Corona-hamstrings-situationen?

 

Kram

Psssst!

Ved du at du kan følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også på pinterest eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

 

 

 

6 kommentarer til “Gær strejke og Corona-panik::: Hurra for hjemmedyrk”

  1. Det er jo helt skørt… Simpelthen skrupskørt! Jeg krummer mine tæer over denne hamstringsadfærd. Måske er der en form for biologisk overlevelsesinstinkt, der ligesom er kortsluttet for nogle af os??? Vi (vores familie på fire) var selvfølgelig løbet tør for både toiletpapir og køkkenrulle lige netop i dag, hvor vi alle skulle være hjemme. Min mand begav sig ud i ‘junglen’ for at skaffe noget, men måtte rundt i nærmest samtlige butikker, før han havde heldet med sig. Det er skisme da towligt 🙈

    1. Det er som vi er blevet oplyst om, ikke fornuftigt at folk hamstre, men når det er sagt, så tror jeg at vores store opgave består i ikke at fordømme folk – den nuværende situation er uden forhistorie. For første gang prøver det danske folk at stå i en krisesituation, som kunne minde om den vi har set i andre lande, hvor vi har set folk gå i panik. Jeg tror, at det er meget menneskeligt at ville sørge for egen flok først – det er en del af selvopholdelsesdriften. Nu hvor dagene er gået ser vi da heldigvis også, at det store flertal begynder at handle normalt igen.

      1. Hej Karina,
        Du har helt ret i at det ikke er unormalt at folk hamstrer, og det er naturligt på den måde, at det er amygdala, der slår til, altså krybdyrshjernen, og den er vi ikke så ofte i kontakt med, så det kan virke overvældende.
        Rationelt set gælder det om, i de her krisetider, som du har helt ret i at vi ikke har prøvet før, at trække vejret, og ja, opføre sig rationelt…for hvis alle gør det, så er der jo ikke noget problem.
        Dejlig (forårsagtig) weekend til dig
        KH Dorthe

    2. Hej Karina,
      Ja det er virkelig en mærkelig adfærd, og en meget mærkelig tid lige nu.
      Vi kan bare opfordre til at holde hovedet koldt , hjertet varmt og hænderne rene ( ;
      Ha´en skøn (forårsagtig) dag
      KH Dorthe

  2. Nu er mit behov/forbrug ikke stort overhovedet. Alligevel skal der da indtages en eller anden form for føde i løbet af en dag. Min have har endnu ikke kastet så meget af sig, men jeg er bestemt i stand til at lave lækre smoothies, da jeg fik høstet jordbær, hindbær, brombær, rabarber og æbler.
    Lad os håbe, at hysteriet lægger sig snart – det er vanvittigt! Knus Lene.🌺🧡

    1. Kære Lene,
      jeg tror faktisk at mange af os kunne leve en rum tid med det der er i skabe og frysere, plus lidt opfindsomhed, hvis det virkelig gjaldt. Men hvis alle bare købte normalt ind, var der overhovedet ikke noget problem.
      Men hvis vi holder hovedet koldt og hjertet varmt, så skal det hele nok gå. Nyd det gryende forår, med en hjemmedyrket smoothie.
      Kram Dorthe

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.